top of page
Search
  • Antsu

Kyproslaista musiikkia Turussa ja Helsingissä

Maailmaa valloittaneen kyproslaisen Avant-Folk- trio Monsieur Doumanin ensi esiintyminen Turussa ja Helsingissä. Tapahtumien linkit löytyvät artikkelista. Turun tapahtuma järjestetää 17.05. klo 19:00 Kyproksen Suomen suurlähetystö Taiteen talolla ja se on ilmainen. Jos et pääse Turkuun, niin Helsingin konserttipaikka 18.05. klo 20:00 on Hietsun paviljonki

(Hiekkarannantie 9,Helsinki) ja liput 20€/12€.

Monsieur Doumani (CY) Useasti alan arvostetuimmilla palkinnoilla palkittu Monsieur Doumani on villinnyt yleisöään maailmanlaajuisesti jo noin kymmenen vuoden ajan musiikilla, jonka juuret ovat vahvasti itäisellä Välimerellä, mutta missä sykkii myös ennakkoluuloton ja lähes psykedeelinen Avant Folk.

Yhtye on julkaissut neljä albumia: Grippy Grappa (2013), Sikoses (2015), Angathin (2018), PISSOURIN (2021).

Lähes tulkoon koko maapallon kiertänyt yhtye on esiintynyt mm. tunnetuimmilla festivaaleilla, kuten ESNS, Womex, Womad, Sziget, Trans Musicales ja Sukiyaki Meets the World.


Demetris Yasimides - pasuuna, huilu, laulu

Andys Skordis - kitara, laulu, loopit

Antonis Antonius - tzouras, laulu, elektroniikka

Videolinkki Monsieur Doumani

Helsingin konsertissa esiintyy myös DANTCHEV:DOMAIN (FI/BG) DANTCHEV:DOMAIN -yhtyeen musiikissa yhdistyvät vahvat elokuvalliset melodiat, tiukat Bulgarian rytmit sekä jazzin improvisaatio.

Vuodesta 2019 lähtien toiminut DANTCHEV:DOMAIN nostaa maailmanlaajuisesti esille suomalais-bulgarialaista groovea.

Anna Dantchev, joka tunnetaan taiteilijanimellä ‘Bulgarian Voice from Finland’, on moni-ilmeinen ja karismaattinen laulaja-säveltäjä. Dantchevin laulut ammentavat inspiraationsa elämästä – englanniksi ja bulgariaksi lauletut ihmisen kokoiset tarinat ovat saaneet yleisöltä ihastuneen vastaanoton. Dantchevin tapa yhdistää omassa laulutyylissään bulgarialaista laulutekniikka jazzin herkkyyteen ja universaaliin tarinankerrontaan on kiitelty kansainvälisissäkin arvioissa.

DANTCHEV:DOMAIN on lyhyessä ajassa saanut mainetta rytmimusiikin uuden tien kulkijana – hioutuneessa yhteissaundissa on tilaa myös herkkyydelle ja läsnäolevalle heittäytymiselle. Tunteet ja tarinat näkyvät ja kuuluvat yhtyeen esiintymisessä.

Yhtye on julkaissut kaksi albumia:

Say It (2020), The Lions We Are (2022)


Anna Dantchev - laulu, tupan-rumpu

Erno Haukkala - pasuuna

Kenneth Ojutkangas - kitara, tuuba

Antti-Pekka Rissanen - rummut

119 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page