top of page
Search
  • Karolina the Winner 2016

Upplevelser på Cypern


Du bad oss skriva lite om våra upplevelser på Cypern. Då jag var den superlyckliga vinnaren bland över 2000 rätt svarande för resa till Cypern. Jag satt flera kvällar vid datorn och bekantade mig med Cypern förrän vi bestämde oss för att boka till Pafos. Det var nog priset som avgjorde. Vi reste i halva augusti och då var det ju superhett. Det var mommo, mamma, 11 årig flicka, 9 årig pojke och en 4,5 årig flicka som med spänning landade i hettan. Största delen av vår tid ägnade vi åt simning, främst vid hotellet Sofianna. Vår minsting kunde simma 3m då vi kom men efter en veckas plaskande så gick 8m. Jag är simlärare till yrket och vid bassängen kom också en engelsk flicka 6år och ville lära sig simma.

Hjälpte henne lite och några dagar senare visade hon stolt upp sina simfärdigheter. Men vi simmade såklart även i Medelhavet. Vita slipade stenar samlades även hem.

Sandstrand träffade vi på vid sköldpaddestranden då vi var på jeepsafari. En oförglömlig guid/kusk hade vi. Han stannade i gethagar så vi fick äta mandlar, fikon och parrots från träden. Det uppskattade vi alla stort - trädgårdsodlare som vi är.

Vi åkte igenom en vinby, sött litet samhälle. Besöte Afrodites badplats, kungagravarna, mosaikutgrävningarna, vattenpark. Så mycket olika saker tyckte vi att vi hann uppleva. Barnen lyckades ännu övertala mommo och mamma att hyra mopocyklar- mommos hade laddningsproblem men vi andra njöt av 1h kvällsåk längs strandpromenden. I två repriser var vi ut på havet, glasbottenbåt åket slutade med att jag blev sjösjuk och tömde magen i medelhavet men dagskryssningen blev sen igen oförglömlig med sim och paddling i klart vatten. Vi åt på olika ställen men sista måltiden gick vi på nytt till en fiskrestaurang. Barnen valde själv sina megaräkor och alla var nöjda över olika matupplevelser, bl.a meze och bläckfisk. 4 åringen pratar varje vecka om upplevelser från Cypern och hur hon måste dit igen, värmen och simmndet. 9 åringen minns ännu hotellets rumsnummer och hur han begärde den på engelska. 11 åringen pratar om alla fisksorter hon hann äta. Själv uppskattade jag nog landsbygdens skörd högt. Mommo var första gången på en badsemester, det var hennes 25 land hon besökte. Vi alla blev nog superfascinerade av Cypern och drömmer om att besöka landet igen. Vi tackar Cyprus turism organisation(CTO) för fina priset, utan det skulle inte ensamförsörjande mor kunnat resa. Vi åkte med Aurinkomatkat och är mer än nöjda med deras insats. Mvh. Karolina the winner, Görel, Matilda, Valter, Lotta Ps. Vi håller tummarna högt då ni drar ny vinnare för 2017!


45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page