top of page
Search
  • Teuvo Tikkanen

Muistoja...2014


Suomen Rauhanturvaajaliitto järjesti muistelumatkan Kyprokselle 2014 keväällä. Siihen osallistui suuri määrä rauhanturvaajia vaimoineen. Kuvassa joukko on järjestäytyneenä kaikille niin tutussa ja suuren määrän muistoja sisältävässä paikassa Kykko Campin sisällä. Kyproksella on kaikille näille rauhanturvaajille erityinen paikka heidän sydämmissään.

"Tämä paikka on suomalaiselle sotilaalle pyhä paikka", totesi eräs rauhanturvaaja-veteraani.

Järvenpäälänen Markku Valkama poseeraa suunnittelemansa suomalaisten rauhanturvaajien muistomerkin luona Kyproksella. Upea muistomerkki sijaitsee Suomen Pataljoonan entisen esikunnan alueella Kykko-Campissa Nikosian läheisyydessä. Alue on lentokentälle menevän tien varrella. Muistomerkin pystytti YKSP 27 ja se vihittiin juhlallisesti 21.10. 1977. Pataljoonassa oli aina eri alojen ammattimiehiä, myös rakennusmiehiä, joten tällainenkin projekti toteutui helposti.


221 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page